Wim T. Schippers
REEDS als het ware
Pollens
Ik word niet goed
Potverdomme
Van Oekel's Disco Hoek 1974: Carl Douglas - Kung fu fighting
Van Oekels Kerst Show 1974
PRIMA DE LUXE
Door deze man ben ik uberhaupt kunstenaar geworden, anders was ik het niet geweest. Hij liet me zien hoe kunst ook kan, en moet, PROVO, dadaist, FLUXUS- man, met zijn flesje limonade in Petten, en zijn programma Discohoek is geniaal, en overstijgt het absurdistische programma Benidorm Bastard uit Belgie. Oude stoffige bejaarden presenteren een pop- show op prime time, en ze doen alle sukkelig, gevierd amateurisme, de opgetrommelde bands komen hun plaatje promoten, en playbacken erop los, terugkijkend heel lief, nu is dat allemaal niet meer. Maar ze worden in de maling genomen, het gaat niet om hun, maar om die redderende bejaarden met steeds die omvallende kast. En die Simon Carmiggelt look-a-like Evert van der Pik met zijn aktetas met de adminstratie. Ga daar maar je verdiende loon ophalen, zegt van Oekel tegen een band. En dan die KOTS-act op Kerst Nacht, gewoon legendarisch in ieder geval voor mij, ik heb het op dat moment meegemaakt, en heeft me gevormd, reeds. Schippers zit in mijn bloed, die saaie jaren 70, de Grote Matheid, alleen bij de VPRO was hoop, want dat bleef hip. Met Koot & Bie, maar zeker Schippers inclusief zijn honden-show en We zijn weer thuis-soap, om nog maar te zwijgen over de rest, enfin, zwijgen het woord zegt het al. Ik hou nu mijn kop. In mijn Top 5 ! Reeds!
Een tegel van mij op de Stadshaard in Enschede met de beeltenis van een prachtig  kunstwerk van de onge-evenaarde Wim T. Schippers, je weet niet wat je ziet gewoon en nog zo iets.
Op het laatst als de plaat blijft haken, is bedacht dat van Oekel die band keihard uit moet gaan zitten lachen om die mensen boos te maken, de zwarte Amerikaanse karate figuren die hun vecht kunst-hit kwamen promoten en dat lukt. Ze taaien af, Godzijdank, zeg van Oekel. ik kan geen 2 dingen tegelijkertijd, als jij nou effe die kast vast houdt, kan ik die plaat goed zetten.....Ach, Evert het hoeft al niet meer, de heren zijn al vertrokken, Godzijdank. En dan komt Corry v/d Rekels  op, en laat van Oekel die kast flikkeren met hele adminstratie. Hallo Corry!
Donna Summer KOTS
 Donna Summer, die nu al een tijdje dood is, was 3 x te gast in de Discohoek en ze waren zogenaamd verliefd, zij en van Oekel, verwarring alom, onwennigheid, maar de Amerikaanse managers vonden het goed, zo was Europa dan, dat maffe gedoe hielp wel met plaatjes verkopen. Donna Summer is later een ikoon geworden in de muziek, door de superhit I feel love... Mooi die scene dat Donna weg wil gaan, omdat de song over is en er wat vage vragen worden gesteld, dan stoot van Oekel zijn knie en gaat hij zielig aandacht vragen, waardoor Donna niet meteen weg kan.
Van Oekel's Discohoek: Donna Summer -The Hostage
En dan nu Blote Dans !
Ach Ober, ik heb per ongeluk mijn biertje opgedronken
Is de keuken open? Kan ie dicht, want het stinkt hier als de kolere !
I feel love, heb ik wel eens ergens gelezen.
en dan nu met orkest
Is het al begon nen?
Je weet niet wat je hoort gewoon!