"Curazon", Hugo Kaagman 2000 (40 -60 cm. computer print)
"Ring", Hugo Kaagman 2000 (40 -60 cm.'computer print)
"Flash", Hugo Kaagman 2000 (40 -60 cm. computer print)
"Coral Island", Hugo Kaagman 2000 (40 -60 cm. computer print)
"Petrol", Hugo Kaagman 2000 (40 -60 cm. computer print)
"Smile", Hugo Kaagman 2000 (40 -60 cm. computer print)
Allure             Allure is het belangrijkste eiland voor het winnen van de zogenaamde vogelpoep. De witte kalkhoudende pelikanenkorst die in nesten op rotsen wordt geoogst. Het stinkt als de hel, maar in Australië betalen ze er grif geld voor en de economie van Febo draait hier in grote mate op. Sinds hier een Febo is gesticht is het eiland in en snackcultuur gekomen, waarbij niemand nog normaal thuis eet. Overal zijn snackbarren met frikadellen, loempia’s, nasiballen, alles wordt ingevlogen. Slaatjes, saté, milkshake
Uk  Uk is in de jaren negentig een begrip geworden, omdat er belangrijke albums van popmusici zijn opgenomen. Rober Tamler, David Birns, Alfred Henks, James Wickingham en zelfs country zangeres Angela Hammerton. Door aanwezigheid van de studio Deepsea Blue is het avondleven op Uk bijzonder levendig. In Ukstad zelf zijn natuurlijk de bekende jazzcafees, Franse restaurants, existentionalistische cafees, de zogenaamde tumba huizen, waar dansen opgevoerd worden en hanegevechten. En de openluchtdiscotheek in Hop. Lke avond staat er en fille tussen Hip, Hop en Rap. Het lekkerste take away voedsel wordt verkocht in Hop, maar de beste muziek wordt gedraaid op een schip.  Omdat het eiland maar een paar kilometer is, wordt    het verblijf voor de wandelaar  .behoorlijk afzien. Wel valt er makkelijk een rijbewijs te halen. Bij de Heilige weg is een heuvel met interessant uitzicht. Beneden is een Grieks restaurant met vers zeevoedsel. Geheel links is typisch Antilliaans voedsel te koop, zoals de prehistorisch geachte dolbravis. Scherp op de tong en mild in de maag. Aan het strand Hoestbui geheten is een uitgebreid logement met tenten, caravans ,huizen en hutten , waar de meeste muzikanten verblijven.
Venus      Als men aan Venus denkt dan ziet men blote vrouwen. Het eiland is beroemd om zijn vrouwelijke schoonheid.  In Olijfstad zijn de beste striptenten van de wereld. Uitgaan en lekker eten kan ook in Apenheul, vlakbij het nudistenstrand. In Brievenbus is een pannenkoekenhuis. In de Roxy baai is de openluchtdiscotheek van de Amsterdammer Freddy Hakema, die vooral in het weekend veel gasten van andere eilanden trekt. Bij het dorpje Apotheek, met typische Hollandse geveltjes, is een Smart Drugs Centrum.  Bij het plaatsje Jellinek werken ex-verslaafden in een kruiden- en paddestoelen kwekerij. Strandvertier is te vinden in de Haai baai. Er zijn parasollen en matelatjes, verkrijgbaar en tijdens Happy Hour wordt rum geserveerd op het strand door de lieftallige Venusmeisjes . Het eiland Venus doet denken aan Goeree Overflakkee op een broeierige zaterdag.
St.Joris staat bekend om de roemruchte vrucht, de frelimo, die een wrange smaak heeft en voornamelijk gebruikt wordt voor liqueur stoken. De bevolking is een mengeling van Portugezen, Afrikaanse slaven, Arawak-indianen, Franse veroordeelden, Belgische hoeren , Hollandse accountants en  Amerikaanse zeerovers. Het eiland is volledig ingesteld op toeristen.  Een kabelbaan loopt van het Nederlandse deel naar het Franse deel. Daar is de wereld geheel Frans. De munteenheid is de franc, hotels, restaurants, de taal, tv en muziek. Heerlijke wijnen op terrassen met le Figaro in Libreville op het zonovergoten Frelimo. Twee landen in een op een eiland, een dubbelcultuur. De visgeuren uit de hutten van de strandjutters zweven des avonds over het zwoele strand om de verlokkingen des levens te verhevigen en de mens in opperste staten van verrukking te brengen zonder onnatuurlijk genotsmiddel in hogere regionen, waarvoor de normale boeddhistische weg jaren zou vergen.  Eenmaal aangekomen in Beatrixstad is er een patatkraam en een pannekoekenhuisje. De kaasboer is tot 10 uur open,Hotel Wageningen sluit om 11 uur. 
"Fantasy", Hugo Kaagman 1999 (40 -60 cm. computer print)